Вие сте тук

Испания е против квотите за имигранти

Дата на публикуване: 
четвъртък, 14 Май, 2015 - 09:38

Испанското правителство не е съгласно с предложената в сряда от Европейската комисия система на прием на бежанци по квоти, каза министърът на външните работи на страната Хосе Мануел Гарсия Маргальо и Марфил, цитиран от агенция „Фокус”.

Според плана на ЕС, за 2015-2016 г. страните ще приемат 20 000 бежанци. За целта ЕК планира да предостави 50 млн. евро. Според плана на ЕК, най-голямата тежест по прием на бежанци ще падна върху Германия, Франция, Италия и Испания.

По думите на испанския министър, Испания вече прилага „много повече усилия, отколкото другите държави“ по прием на имигранти и бежанци. Благодарение на миграционната политика на испанското правителство, според Марфил, „имиграцията в Испания през държави като Мавритания, Сенегал и Мароко значително е намаляла“. Министърът припомни, че основният поток от имигранти минава през Либия към Италия.

„Ние смятаме, че трябва да се противодейства на този проблем, това е общоевропейски проблем, проблем на всички. Ние в никакъв случай не отказваме сътрудничество, но трябва да се има предвид какво ние вече правим, товара, който ние носим, пропорционално много по-голям в сравнение с други страни“, каза испанският министър.

Тагове: