Вие сте тук

Приемането на поправките в Закона за МВР и антитерористичното законодателство обсъждат в Парламента днес

Дата на публикуване: 
сряда, 31 Август, 2016 - 10:03

Новият политически сезон започва днес. Депутатите се събират за началото на новата сесия на парламента.

След представяне на приоритетите на политическите партии за новия парламентарен сезон, депутатите ще разглеждат на първо четене промени в Търговския закон, в Закона за военната полиция, както и второ четене на промени в Закона за защита на класифицираната информация, предаде БНР.

Приемането на поправките в Закона за МВР, антитерористичното законодателство, промените, свързани с подобряване на съдебната система и НПК са част от приоритетите на ГЕРБ. В залата този сезон ще трябва да е и второто четене на антикорупционния закон.

Сесията ще мине под силното влияние и на предстоящите президентски избори.

По време на предизборната кампания ще бъде обсъждан бюджетът за догодина.

БСП вече настояха премиерът да обясни пред депутатите смяната на позицията си по бежанската криза след последователните посещения в Турция и Германия. ГЕРБ обаче обясниха, че всичко по темата е било казано.

На второ четене в зала влизат промените в Закона за защита на класифицираната информация. Депутатите трябва да обсъдят и предложението за закриването на Комисията по досиетата. Очаква се депутатите да приемат и доклади за дейността на Държавна агенция „Разузнаване“ и Служба "Военна информация", както и цялостният доклад за състоянието на националната сигурност за 2015.