Вие сте тук

Европейската комисия: Няма спряно финансиране за ОП "Наука и образование"

Дата на публикуване: 
вторник, 14 Февруари, 2017 - 15:39

Европейската комисия потвърди днес, че е била извършена проверка в България по фондовете за наука и образование, но уточни, че докладът от проверката още не е готов и финансирането не е било спирано.

Комисията е в постоянен контакт с българските власти по приложението на оперативните програми, посочи говорител на институцията в отговор на въпроси на пресконференция. Действително в момента обсъждаме с българските власти оперативната програма "Наука и образование". Имаше одитна проверка. Ще обсъдим на двустранна основа черновата на доклада от проверката, добави той, цитиран от БТА. 

Когато бъде готов, докладът ще съдържа данни за това какво е установено, заключения и препоръки на ЕК. Съдържанието на доклада може да бъде променено според допълнителната информация, която може да получим от българските власти, заяви говорителят. Попитан дали това означава, че фондове не са били спрени досега, той отговори утвърдително.

Портал Европа ви припомня, че вчера МОН предложи няколко варианта за отстраняване на проблемите в ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.