Вие сте тук

ЕС

С поредица от обществени прояви честваме Деня на Европа – 9 май

понеделник, 9 Май, 2016 - 10:00

Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България организират поредица от публични събития, с които ще бъде отбелязан Денят на Европа – 9 май. Посещения на ученици в Дома на Европа в София, литературно четене на истории за Европа от известни актьори, журналисти, спортисти и певци, както и осветяване на емблематични сгради в София, Пловдив и Варна в цветовете на ЕС са само част от планираните събития за 9 май.

Дейвид Камерън представя в Брюксел плановете си за реформиране на ЕС

четвъртък, 25 Юни, 2015 - 17:01

Миграцията, енергетиката и ситуацията в Гърция обсъдиха премиерът Бойко Борисов и министър-председателят на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия Дейвид Камерън, пише в прессъобщение на правителствената пресслужба. Двамата се срещнаха днес в Брюксел преди заседанието на Европейския съвет. Те дадоха висока оценка на двустранните отношения и отбелязаха силното политическо доверие между двете правителства.

Орбан поиска тестове за наркотици на журналисти и политици

събота, 13 Декември, 2014 - 10:02

Унгарският премиер Виктор Орбан поиска задължителни тестове за наркотици за журналистите и политиците, съобщава „Дарик”.

"Тестовете за наркотици са нужни за борбата срещу наркомафията", каза още Орбан. Той поиска подобен тест да бъде направен и на всички, които заемат публични длъжности.

"Няма как използващите наркотици да се борят с наркотрафика", каза още Орбан.

Subscribe to ЕС