Вие сте тук

ЕС

Декларация на Робер Шуман - 9 май 1950 г.

понеделник, 9 Май, 2016 - 11:10

През 1950 г., пет години след края на Втората световна война, европейските страни все още се опитват да преодолеят нанесените от нея поражения.

Твърдо решени да избегнат друга подобна война, европейските правителства стигат до извода, че обединяването на производството на въглища и стомана би направило войната между исторически съперници като Франция и Германия, „не само немислимо, но и практически невъзможно“, по думите на Декларацията.

С поредица от обществени прояви честваме Деня на Европа – 9 май

понеделник, 9 Май, 2016 - 10:00

Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България организират поредица от публични събития, с които ще бъде отбелязан Денят на Европа – 9 май. Посещения на ученици в Дома на Европа в София, литературно четене на истории за Европа от известни актьори, журналисти, спортисти и певци, както и осветяване на емблематични сгради в София, Пловдив и Варна в цветовете на ЕС са само част от планираните събития за 9 май.

Дейвид Камерън представя в Брюксел плановете си за реформиране на ЕС

четвъртък, 25 Юни, 2015 - 17:01

Миграцията, енергетиката и ситуацията в Гърция обсъдиха премиерът Бойко Борисов и министър-председателят на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия Дейвид Камерън, пише в прессъобщение на правителствената пресслужба. Двамата се срещнаха днес в Брюксел преди заседанието на Европейския съвет. Те дадоха висока оценка на двустранните отношения и отбелязаха силното политическо доверие между двете правителства.

Орбан поиска тестове за наркотици на журналисти и политици

събота, 13 Декември, 2014 - 10:02

Унгарският премиер Виктор Орбан поиска задължителни тестове за наркотици за журналистите и политиците, съобщава „Дарик”.

"Тестовете за наркотици са нужни за борбата срещу наркомафията", каза още Орбан. Той поиска подобен тест да бъде направен и на всички, които заемат публични длъжности.

"Няма как използващите наркотици да се борят с наркотрафика", каза още Орбан.

Subscribe to ЕС