Вие сте тук

Българските евродепутати: Мария Габриел

Дата на публикуване: 
вторник, 24 Юни, 2014 - 16:02

Портал ЕВРОПА продължава своята работа по популяризирането на ролята на Европейския парламент в ежедневието на европейските граждани. За нас е особено важно да представяме работата на българските евродепутати обективно.

По случай началото на новия мандат искаме да представим 17-те депутати на ЕП от България чрез кратък, еднакъв за всички, въпросник.

Втора на нашите въпроси отговори евродепутатът Мария Габриел (ЕНП-ГЕРБ). Ето и нейните отговори:

1. Представете се в 140 знака

Мария Габриел, евродепутат от ГЕРБ. Заместник-председател на Групата на ЕНП в ЕП, ръководител на българската делегация в ЕНП, заместник-председател на ЕНП Жени.

2. Към коя парламентарна група ще се присъедините в ЕП за мандата 2014 – 2019?

Най-голямата парламентарна група в ЕП – тази на Европейската народна партия (ЕНП)

3. Кое е общото между Вашата българска политическа платформа и тази, към която се присъединявате в ЕП?

Споделяме ценностите за солидарност, зачитане правата на човека, върховенство на закона, спазване принципите на демокрацията, право на свободно движение и сигурност. Споделяме позиция за развитието на България и Европа чрез икономически растеж, създаването на по-добри условия за малкия и среден бизнес, предприемачеството, качествени работни места, инвестиции в образованието и новите технологии.

4. В коя област мислите, че ще сте най-полезни?

Съобразно образованието ми и придобития опит в предишния мандат, това са външната политика, гражданските свободи и правосъдие, визовата политика, равенството на половете.

5. В кои комисии и делегации на ЕП бихте искали да се присъедините?

Комисии, които ще ми позволят да надграждам постигнатото в предишния мандат и да бъда полезна за европейските граждани, сред които са и българските граждани.

6. Кое е основното предизвикателство пред Европейския съюз?

Няколко са първостепенните предизвикателства: борбата с евроскептицизма, необходимостта ЕС да стане политически по-силен,енергийният въпрос, икономическият растеж

7. Кое е основното предизвикателство пред членството на България в ЕС?

Основното предизвикателство е да имаме доверието на партньорите, спазваме общоевропейските правила и бъдем активни във вземането на решения.

8. По какъв начин смятате да общувате със своите избиратели?

Чрез постоянен диалог с тях, както го правех и в предишния мандат.

9. Ако изберете социалните мрежи: кои и как могат да се свържат с Вас гражданите?

С гражданите сме в постоянна комуникация чрез моите профили във Фейсбук и Туитър. Имам уеб сайт, чрез който също могат да се свързват с мен. Координатите ми, като имейл и телефон, винаги са били публични.

10. Кое е нещото, с което бихте искали да се похвалите в края на мандата?

В края на мандата бих искала да се поздравим с една България, чийто глас се чува по-силно в Европа и един още по-силен и стабилен ЕС във вътрешен и външен план.