Вие сте тук

Правителството предлага Георги Костов за главен секретар на МВР и Владимир Писанчев да бъде освободен като председател на ДАНС

Дата на публикуване: 
сряда, 11 Март, 2015 - 14:48

Министерският съвет предлага на президента на Република България да издаде указ за освобождаване на Светлозар Лазаров като главен секретар на Министерството на вътрешните работи и за назначаване на Георги Костов на тази длъжност. Предложението е във връзка с подадена молба от Светлозар Лазаров за предсрочното му освобождаване от поста, съобщава правителствената пресслужба.

Към момента Георги Костов е заместник главен секретар на МВР и отговаря напълно на изискванията на чл. 36, ал. 5 от Закона за МВР за заемане на длъжността главен секретар.

Министерският съвет предлага също така на Президента да издаде указ за освобождаване на Владимир Писанчев като председател на Държавната агенция „Национална сигурност“. Предложението се прави във връзка с подадената от Писанчев молба за предсрочното му освобождаване.

До назначаване на нов председател на ДАНС неговите функции ще се изпълняват от настоящия заместник-председател на агенцията Недялко Недялков.