Вие сте тук

Камерън обяви нови мерки за ограничаване на имиграцията

Дата на публикуване: 
петък, 22 Май, 2015 - 10:10

Нови мерки за контрол на притока на нелегални имигранти във Великобритания оповести министър-председателят Дейвид Камерън, цитиран от бТВ.

Той обяви че новото правителство ще направи Великобритания „невъзможно място” за намиране на работа от хора които пребивават в страната нелегално. Строгите правила ще включват даване на предимство на британски граждани при кандидатстване на работа и при рекламиране на свободни работни места.

Доказателство за владеене на английски език ще бъдат изисквани при кандидатстване за свободни позиции. Нов закон ще задължава фирмите които наемат работна ръка от чужбина да рекламират позициите първо на британския пазар на работна ръка.

Консервативното правителство обеща още че ще затвори вратите на много фалшиви учебни заведения които често са използвани като платформа от фалшиви студенти за достъп до Великобритания. Камерън обаче успокои, че няма да налага квоти за чуждестранни студенти, обучавани в страната по законов път.

Пак според него, чрез преговори с Брюксел правителството ще направи всичко възможно за намаляване на броят на имигрантите от Източна Европа.