Вие сте тук

Европейска нощ на учените 2016

Дата на публикуване: 
петък, 30 Септември, 2016 - 16:46

На 30 септември България се включва в Европейската нощ на учените с мащабна програма в 14 града и населени места в цялата страна, съобщава БНР.

Събитието се провежда в едновременно в 300 града от Европа и света на 30 септември. Освен столицата, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Стара Загора, Благоевград, Сливен, Габрово, Котел, Жеравна, Медвен и Рожен ще се включат в единствената нощ, посветена на науката.

Седем места в София ще предложат програма, посветена на Европейската нощ на учените.

Вратите на лабораториите в "София Тех Парк" ще бъдат отворени за посетители, като учените ще показват експерименти и образователни игри, а участници от "Лаборатория за слава FameLab" ще демонстрират свои проекти по новоизградения пешеходен мост на бул. "Цариградско шосе".

Останалите шест локации за столицата са Технически университет, Софийска астрономическа обсерватория, Агробиоинститут, Национален природонаучен музей, Национален политехнически музей и "Музейко".

Пълната програмата за по градове можете да разгледате на сайта на събитието, а повече за събитието разказва Любов Костова, директор на Британския съвет в България. Чуйте нейния разговор с Данаил Конов.