Вие сте тук

Британската прокуратура разследва кампанията за излизане на Великобритания от ЕС

вторник, 8 Ноември, 2016 - 15:28

Лидери на кампанията за излизане на Великобритания от Европейския съюз може да бъдат вкарани в затвора, ако се докаже, че са нарушили избирателния закон, поднасяйки подвеждаща информация на гласувалите в референдума, съобщава БНР.

Британската кралска прокуратура разглежда оплакване, че гласоподавателите в референдума са били подведени от кампанията за напускане на организацията, която е нарушила избирателния закон. Обвиненията са внесени в канцеларията на главния прокурор Алисън Сондърс от група адвокати и обикновени граждани, подкрепени от професор Боб Уот, експерт по избирателно право в Университета в Бирмингам. Боб Уот заяви за Асошиейтед прес, че когато хората гласуват в референдум, на тях трябва да им бъде поднасяна истината, а не да бъдат подвеждани и лъгани.

Екипът твърди, че кампанията за напускане е изопачила истината с твърденията, че Европейският съюз струва на британския данъкоплатец 350 милиона паунда седмично, както и че Турция ще се присъедини към съюза. Друго обвинение е, че кампанията си е послужила с имената на видни личности и компании, за които е твърдяла, че подкрепят напускането на съюза, а това не отговаря на истината.

Кампанията за оставане също не е подмината в критиките на екипа, но внеслите обвиненията смятат, че тя далеч не е нарушила закона в такава степен, както привържениците на напускане на съюза.

Ако прокуратурата прецени, че лидерите на кампанията за напускане на Европейския съюз са нарушили избирателния закон, някои от тях, включително настоящият външен министър Борис Джонсън, могат дори да бъдат вкарани в затвора.

ОСП: Говори науката

Платени публикации

pic

Регенеративното, или наричано още консервационно земеделие, използва по-систематичен и цялостен подход към земята, която се обработва, и прилага в обработката принципи, осигуряващи повишена продуктивност и биоразнообразие в дългосрочен план. В основата му стои доброто състояние и функциониране на почвите. Доброто състояние на почвата зависи от органичната материя, която включва всякаква жива материя като корени на растения, червеи, микроби.

pic

Международното общество за прецизно земеделие прие следната дефиниция за прецизно земеделие през 2019 г.: „Прецизно земеделие е управленска стратегия, която събира, обработва и анализира времеви, пространствени и индивидуални данни и ги съчетава с друга информация в подкрепа на управленски решения въз основа на изчисления на възможните промени. Резултатите са повишени ефикасност в употребата на ресурси, качество, продуктивност, доходност и устойчивост на селскостопанската продукция.“

pic

Формите на трудова заетост в сектор селско стопанство са три: самонаети (фермерите), наети (наемните работници) и семейна работна ръка. Тази заетост често се определя от анализаторите като непълна, допълнителна и неформална. Според данните на Агростатистиката в българското селско стопанство преобладава дела на самонаетите и семейните работници, а наетите са около 10% от всички работещи в земеделието.

pic

Интелигентните системи промениха изцяло традиционните методи на животновъдството като практика. Продуктивното и конкурентно животновъдство използва модерни технологии от рода на модели за машинно самообучение. Модерните технологии позволяват набиране на големи обеми от животновъдни данни, които могат да се използват за ежедневни морфологични, физиологични, фенологични и други свързани измервания.

pic

Селското стопанство е най-голямата индустрия в света и има много значимо въздействие върху околната среда. Много от неговите дейности причиняват замърсяване и деградация на почвите, водите и въздуха. То обаче може да играе и положителна роля, например чрез улавянето на парникови газове в почви и култури или намаляването на риска от наводнения, когато се прилагат определени земеделски практики. С разширяване на обхвата на тези практики въздействието се подобрява, но остава още много път, който трябва да се извърви.

pic

В подкаст "Какво прави науката за фермера?" можете да намерите информация по ключови теми в модерното селско стопанство, свързани с глобалните тенденции на развитие, политиката на ЕС в областта на земеделието и животновъдството и научните постижения, които променят облика на фермерската професия и на селските райони.