Вие сте тук

Евродепутатът Емил Радев поздрави участниците в международен училищен проект

Дата на публикуване: 
понеделник, 15 Май, 2017 - 13:57

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев приветства във Варна ученици от пет държави, които работят съвместно по проекта „Living in a smart environment  2030 - chances and challenges” в рамките на европейската програма Erasmus+.

Сред участниците има младежи от България, Белгия, Германия, Португалия и Финландия. Страната ни е представена от варненската Първа езикова гимназия, чийто възпитаник е и българският евродепутат.

„Радвам се, че благодарение на европейската солидарност днес тук могат да се съберат представители на много европейски държави, за да обменят опит и да обединят усилия за реализацията на разнообразни проекти. Тази година Варна е Европейска младежка столица и много млади хора посещават града ни”, заяви Емил Радев в обръщението си към учениците и учителите. Той препоръча на чуждестранните гости да се запознаят със забележителностите на морската ни столица. „По нашите земи е открито и най-старото обработено злато в света. Варна е град с богата и древна история, но най-голямото богатство на града ни са младите хора!”, сподели Радев.

Първата среща на учениците във Варна се проведе в Икономическия университет, който днес чества 97-ата си годишнина.

„Пожелавам ползотворна работа на всички участници в международния проект и благодаря на нашите любезни домакини от висшето учебно заведение, с които чрез различни проекти и иновации поддържаме отлично сътрудничество”, коментира директорът на Първа езикова гимназия Веселин Василев.