Вие сте тук

Британската полиция спря да споделя данни с колегите си от САЩ за Манчестър

Дата на публикуване: 
четвъртък, 25 Май, 2017 - 16:13

На срещата в Брюксел се очаква британският премиер Тереза Мей да повдигне пред американския президент Доналд Тръмп въпроса за изтичането на данни от разследването на атентата в Манчестър в американски медии, съобщава БНТ.

В Ню Йорк Таймс се появиха фотографски улики от мястото на взрива и това предизвика гнева на британските власти. Британската полиция задържа още двама души в рамките на разследването на терористичния акт, при който бяха убити 22 души. С това броят на арестуваните достигна осем.

Британската полиция, която разследва атентата в Манчестър, е престанала да споделя информация с американските си колеги, съобщи Би Би Си. Това става след като в Ню Йорк Таймс се появиха снимки от мястото на трагедията, явно получени от британски следователи. На тях се виждат части от раница, болтове и гайки и вероятният детонатор на бомбата на атентатора. Вестникът заключава, че взривното устройство, вероятно сложено в чанта, а не пояс, е било мощно и сложно. Днес британската полиция извърши контролиран взрив при обиск на адрес в южната част на Манчестър. Потвърдени са заключенията, че атентаторът не е действал сам.

Целия материал на БНТ може да прочетете тук.