Вие сте тук

Очаква се ГЕРБ да внесе искането за вот на недоверие

Дата на публикуване: 
петък, 16 Май, 2014 - 10:57
Тема: 

Очаква се днес ГЕРБ да внесат искането за вот на недоверие към правителството на тема енергетика, съобщава БНТ. Партията е поискала, но не е получила официалните отчети за състоянието на Националната електрическа компания и готви мотивите без тези документи.

 

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за да е успешен вотът трябва да има мнозинство, а при сегашната конфигурация в парламента вотът ще е тест за ДПС.

За заместник-председателя на парламента Мая Манолова внасяне на вот на недоверие по време на предизборна кампания е неуважение към избирателите. Тя  призова ГЕРБ да изчакат няколко дни с внасянето, защото времето не е подходящо да се правят дебати. Датата се пада два дни преди евроизборите на 25 май.

Вчерашните изказвания на Мая Манолова и Бойко Борисов:

Мая Манолова – зам.-председател на НС: “С внасянето на вот на недоверие Борисов изпълнява опорните точки на Иво Прокопиев. Вот по време на кампания е буквално любов по време на холера. Готови сме да дадем и ще дадем отговори на всички въпроси, които интересуват българските граждани, но това трябва да стане в нормална атмосфера, в нормална обстановка, не часове и минути преди европейските избори, след като ГЕРБ се размотават с внасянето на вота повече от седмица, нищо не пречи да изчакат още няколко дни.”

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ: “Мая Манолова стигнала такава глупост да изрече сутринта, че ГЕРБ се ръководел от опорни точки на Прокопиев. Вече понеже няма какво да направят – няма как да направят Костинбродска афера, няма как да направят нещо, защото са управляващи, слагали ни някакви опорни точки. Представяте ли си в каква истерия, яд и омраза са изпаднали, виждайки, че се срутва цялото им управление.

В разгара на спора, депутати от ГЕРБ установиха, че парламентарна стая, използвана от лидера им е запечатана, а ключалката е сменена.

Димитър Главчев – депутат ГЕРБ: “Вътре наистина имаме документи , които са за вота  Имаме документи, които са на председателя на парламентарната група г-н Борисов, ние не знаем тука кои хора са влизали, какво се е случило, представете си, че може нещо да е подхвърлено. Няма да се учудим, ако вземат и заключат Народното събрание, за да не се проведе вотът.

Мая Манолова: “Без да навлизам в детайли се чудя защо хора, които не влизат в пленарна зала имат нужда от допълнителни помещения. И според мен мястото на депутатите е в пленарната зала на парламента, не по кабинетите.”

Бойко Борисов: “Само да не ми вземат кафеварката. Защото те са такива айдуци, че… кафеварката ми за турско кафе дето прави, вече ако ми я откраднат, за нея ще се разправям.”

Повече може да прочетете в сайта на БНТ.