Вие сте тук

Бойко Борисов поиска незабавни предсрочни избори

понеделник, 26 Май, 2014 - 14:06

Незабавни предсрочни избори и разпускане на Народното събрание още тази сряда поиска лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалната пресконференция на партията за вчерашните евроизбори, съобщава БНР.

От там нататък - служебен кабинет. Готов съм да се консултираме на тази тема, след като има разпуснато Народно събрание, предсрочни избори, както народът ни подреди. И аз водих една действително толерантна кампания, но доброто във възпитанието, толерантността, не означават нито коалиция, нито анонс. Това просто е добро възпитание и ние ще го следваме винаги. Така че да си направят изводите тези партии, те нямат право да управляват, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че партията кагегорично е разгромила лидера на ПЕС. Той каза, че искрено се надява Станишев да остане лидер на БСП, защото, докато той е на поста, Борисов е спокоен за ГЕРБ. Според него след изборния погром е честно Сидеров да напусне НС и да спре да подкрепя кабинета, а Станишев трябва да подаде оставка.

Какви задачи Орешарски ще даде на неговите си министри, като е нелегитимен? Няма морално право да влиза в тази сграда. С какви очи Мишо Миков би се качил на трибуната, когато никога не е спечелил избор? Мая и в Кюстендил я бихме. С кои очи тези хора ще ни размахват пръст от парламентарната трибуна? Тези хора не се явиха на вот на недоверие в петък, като казаха - в неделя бил вотът. Вотът е категоричен, в сряда трябва да има последно заседание, за разпускане на този парламент. По-силен вот от този, по-голяма победа, размазваща, срещу социалистите, няма - и в Европа, и в България.

Ако искахме коалиция с ДПС, ние и сега щяхме да  сме в коалиция и да управляваме, изтъкна Борисов.

Повече информация, както и записи от изказванията на Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Томислав Дончев може да намерите на страницата на БНР тук.

ОСП: Говори науката

Платени публикации

pic

Регенеративното, или наричано още консервационно земеделие, използва по-систематичен и цялостен подход към земята, която се обработва, и прилага в обработката принципи, осигуряващи повишена продуктивност и биоразнообразие в дългосрочен план. В основата му стои доброто състояние и функциониране на почвите. Доброто състояние на почвата зависи от органичната материя, която включва всякаква жива материя като корени на растения, червеи, микроби.

pic

Международното общество за прецизно земеделие прие следната дефиниция за прецизно земеделие през 2019 г.: „Прецизно земеделие е управленска стратегия, която събира, обработва и анализира времеви, пространствени и индивидуални данни и ги съчетава с друга информация в подкрепа на управленски решения въз основа на изчисления на възможните промени. Резултатите са повишени ефикасност в употребата на ресурси, качество, продуктивност, доходност и устойчивост на селскостопанската продукция.“

pic

Формите на трудова заетост в сектор селско стопанство са три: самонаети (фермерите), наети (наемните работници) и семейна работна ръка. Тази заетост често се определя от анализаторите като непълна, допълнителна и неформална. Според данните на Агростатистиката в българското селско стопанство преобладава дела на самонаетите и семейните работници, а наетите са около 10% от всички работещи в земеделието.

pic

Интелигентните системи промениха изцяло традиционните методи на животновъдството като практика. Продуктивното и конкурентно животновъдство използва модерни технологии от рода на модели за машинно самообучение. Модерните технологии позволяват набиране на големи обеми от животновъдни данни, които могат да се използват за ежедневни морфологични, физиологични, фенологични и други свързани измервания.

pic

Селското стопанство е най-голямата индустрия в света и има много значимо въздействие върху околната среда. Много от неговите дейности причиняват замърсяване и деградация на почвите, водите и въздуха. То обаче може да играе и положителна роля, например чрез улавянето на парникови газове в почви и култури или намаляването на риска от наводнения, когато се прилагат определени земеделски практики. С разширяване на обхвата на тези практики въздействието се подобрява, но остава още много път, който трябва да се извърви.

pic

В подкаст "Какво прави науката за фермера?" можете да намерите информация по ключови теми в модерното селско стопанство, свързани с глобалните тенденции на развитие, политиката на ЕС в областта на земеделието и животновъдството и научните постижения, които променят облика на фермерската професия и на селските райони.