Вие сте тук

Конференция „Отражение на сирийската криза върху сигурността на ЕС“ на 25 април в София

Дата на публикуване: 
понеделник, 25 Април, 2016 - 11:23

Информационното бюро на Европейския парламент в България и Дипломатическият институт организират публична дискусия на тема „Отражение на сирийската криза върху сигурността на Европейския съюз: регионални и глобални аспекти“, която ще се проведе на 25 април (понеделник) от 15.00 ч. в Дома на Европа (ул. „Г. С. Раковски“ № 124). Събитието е със задължителна регистрация и ще се излъчва на живо на www.europarl.bg. Участие ще вземат заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева, министърът на външните работи Даниел Митов, председателят на комисията по външни работи в Европейския парламент Елмар Брок, както и българските евродепутати Андрей Ковачев (ЕНП) и Георги Пирински (С&Д).

Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева, министърът на външните работи на Република България Даниел Митов, директорът на Дипломатическия институт Таня Михайлова и ръководителят на Информационното бюро на Европейския парламент в България Теодор Стойчев ще открият събитието, а участие в дискусията ще вземат председателят на комисията по външни работи в Европейския парламент Елмар Брок (ЕНП, Германия) и българските евродепутати Андрей Ковачев (ЕНП) и Георги Пирински (С&Д). Модератор на дискусията  ще  бъде  доц. д-р Здравко Попов.

Това е първото събитие от инициативата „Дебати с евродепутати“, чиято цел е да подготви екипа на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. за диалога и сътрудничеството между институциите на ЕС. Дискусията ще даде възможност за представяне на различни гледни точки по темата за сигурността в Европейския съюз, както от страна на европейските, така и от страна на българските институции.

Събитието може да бъде гледано и на живо на www.europarl.bg.