Вие сте тук

Президентът: Правителството да каже ясно ще се съобрази ли с ЕК за "Южен поток"

Дата на публикуване: 
четвъртък, 29 Май, 2014 - 13:16

Очаквам правителството да излезе и да каже в прав текст на българския народ ще се съобразят ли с европейското законодателство за "Южен поток". Това заяви днес президентът Росен Плевнелиев при посещението си в Института по растителни генетични ресурси "Константин Малков" в Садово, съобщава БТА.

"Министър-председателят Орешарски е уверил президента Барозу, че ще се съобрази с европейското законодателство. За мен е голяма тайна как ще се случи това, при положение, че вече обявиха кои са изпълнителите. Как ще се случи синхронизирането с европейското законодателство, при положение, че имаме някаква дълбока тайна и информация, която управляващите дължат днес на народа", коментира Плевнелиев.

"Не мога да разбера как министър-председателят казва, че това е така, а Европейската комисия стартира процедура за неспазване на законодателството. На кого да се доверя аз като държавен глава?". Това заяви президентът в коментар на разпространената вчера информация, че председателят на ЕК Жозе Барозу е предупредил премиера Пламен Орешарски, че Брюксел ще предприеме мерки срещу България за нарушаване на европейските правила със споразумението за "Южен поток".