Вие сте тук

Владимир Путин отменя визитата в Париж на 19 октомври

Дата на публикуване: 
вторник, 11 Октомври, 2016 - 14:44
Тема: 

Руският президент Владимир Путин няма да отиде в Париж на 19 октомври, след като е отклонил предложението срещата с френския му колега Франсоа Оланд да бъде посветена само на преговори за Сирия, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

"Имаше контакти между Кремъл и Елисейския дворец тази сутрин с предложение Путин да направи работно посещение, посветено на Сирия, но при тази визита президентът Оланд да не участва в никакви други събития", каза пред Ройтерс източник от Елисейския дворец. "В отговор на това предложение Русия съобщи, че иска да бъде отменено посещението, планирано за 19 октомври", добави източникът.

Руският президент трябваше да открие в Париж нова руска православна катедрала и да посети изложба на руско изкуство, припомня Ройтерс.

В същото време БНР съобщи, позовавайки се на съобщение от Кремъл, че Владимир Путин ще посети Берлин на 19 октомври за преговори по украинската криза.

По информация от Кремъл, Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел са договорили график за бъдещи контакти в рамките на Нормандския формат, който събира лидерите на Украйна, Русия, Германия и Франция.