Вие сте тук

Избори и рефередндум 2016

Информационен Портал ЕВРОПА http://europe.bg предлага плaтeни пyблиĸaции нa пoлитичecĸи пapтии, ĸoaлиции и инициaтивни ĸoмитeти, и/или други Възложители във връзка с отразяване на предизборната кампания за президент и вицепрезидент на Република България и информационно-разяснителната кампания по провеждането на национален референдум, който ще се проведе нa 6 нoeмвpи 2016 г.

Тази информация  е свързана с изиcĸвaнe нa Избopeн ĸoдeĸc (чл. 187).

Условията и цените са изпратени в ЦИК, Сметната палата на 26.09.2016 год. (по електронен път на e-mail: cik@cik.bg и ekip4@bulnao.government.bg) и публикувани на Портал ЕВРОПА http://europe.bg).

Кампанията се води на български език.

Портал ЕВРОПА http://europe.bg предоставя еднакви условия и цени на всички политически партии, коалиции от партии и инициативни комитети в кампанията. Всяка публикация, банер или друга форма на информация, се публикуват след сключване на договор и предварително заплащане на 100% от сумата по договора. Всички договори се сключват от управителя на фондация Център за Модернизиране на Политики, управляваща Информационния портал,  и упълномощени представители на партиите, коалициите от партии и инициативните комитети.

В  кампанията се забранява използването на елементи от търговска реклама по всякакъв начин и вид.

Кампанията ще се отразява чрез:

•          статии;

•          снимки;

•          обръщения;

•          интервюта;

•          репортажи;

•          банери

Всички материали са само и единствено предназначени за предизборната кампания за президент и вицепрезидент на Република България или информация за национален референдум 2016. Няма да се приемат търговски реклами, реклами с търговски елементи.

Условията и цените се предоставят в ЦИК, Сметната палата и на сайта Портал ЕВРОПА http://europe.bg  не по-късно от 40 дни преди изборния ден.

Портал ЕВРОПА http://europe.bg обявява на интернет страниците си пълното съдържание на договорите (изображения на сканирани копия), с всички регистрирани за участие партии, коалиции от партии и инициативни комитети в срок до 3 дни от подписването на договора съгласно чл. 198, ал. 4 от Изборния кодекс.

Ценова оферта Портал ЕВРОПА http://europe.bg за отразяване на предизборната кампания за президент и вицепрезидент на Република България или информационно-разяснителната кампания за провеждане на национален референдум на 6 ноември 2016 година (oбявeнитe cyми ca без вĸлючeн ДДC):

1.         PR материали на страницата на Портал ЕВРОПА http://europe.bg (с ясно посочване на рекламния характер на материала) 

  • Текст (обем до 1000 символа) + до 2 снимки (размер 16х9) -  100лв.
  • Текст (обем до 1000 символа) + видео (до 2мин.) -  140лв.

2.         Банери*

  • 300х250 първа страница – 100 лева за 7 дни; 300 лева за целия период на информационната кампания;
  • 300х250 вътрешна страница – 70 лева за 7 дни; 200 лева за целия период на информационната кампания;
  • 300х600 първа страница – 150 лева за 7 дни; 400 лева за целия период на информационната кампания;
  • 300х600 вътрешна страница – 120 лева за 7 дни; 350 лева за целия период на информационната кампания;
  • 620х90 първа страница – 200 лева за 7 дни; 600 лева за целия период на информационната кампания
  • 620х90 вътрешна страница – 150 лева за 7 дни; 400 лева за целия период на информационната кампания;

* Предлага се и услугата „Изработка на банер” цена на изработка по договаряне

Зaплaщaнe:         

Сaмo пo бaнĸoв път – цялата сума пpeдвapитeлнo, пpeди извъpшвaнe нa пyблиĸaциятa и пpи нaличиe нa дoгoвop мeждy cтpaнитe. Зa пoлyчeнитe cyми се издaвa opигинaл нa фaĸтypa, cпopeд изиcĸвaниятa нa ЗДДC.

 

Зa пoвeчe инфopмaция и ĸoнтaĸти:

E-mail:

office@gateway.bg

info@europe.bg   

Телефон:

[ +359 2 ] 981 55 26

 

 

 

 

ОСП: Говори науката

Платени публикации

pic

Регенеративното, или наричано още консервационно земеделие, използва по-систематичен и цялостен подход към земята, която се обработва, и прилага в обработката принципи, осигуряващи повишена продуктивност и биоразнообразие в дългосрочен план. В основата му стои доброто състояние и функциониране на почвите. Доброто състояние на почвата зависи от органичната материя, която включва всякаква жива материя като корени на растения, червеи, микроби.

pic

Международното общество за прецизно земеделие прие следната дефиниция за прецизно земеделие през 2019 г.: „Прецизно земеделие е управленска стратегия, която събира, обработва и анализира времеви, пространствени и индивидуални данни и ги съчетава с друга информация в подкрепа на управленски решения въз основа на изчисления на възможните промени. Резултатите са повишени ефикасност в употребата на ресурси, качество, продуктивност, доходност и устойчивост на селскостопанската продукция.“

pic

Формите на трудова заетост в сектор селско стопанство са три: самонаети (фермерите), наети (наемните работници) и семейна работна ръка. Тази заетост често се определя от анализаторите като непълна, допълнителна и неформална. Според данните на Агростатистиката в българското селско стопанство преобладава дела на самонаетите и семейните работници, а наетите са около 10% от всички работещи в земеделието.

pic

Интелигентните системи промениха изцяло традиционните методи на животновъдството като практика. Продуктивното и конкурентно животновъдство използва модерни технологии от рода на модели за машинно самообучение. Модерните технологии позволяват набиране на големи обеми от животновъдни данни, които могат да се използват за ежедневни морфологични, физиологични, фенологични и други свързани измервания.

pic

Селското стопанство е най-голямата индустрия в света и има много значимо въздействие върху околната среда. Много от неговите дейности причиняват замърсяване и деградация на почвите, водите и въздуха. То обаче може да играе и положителна роля, например чрез улавянето на парникови газове в почви и култури или намаляването на риска от наводнения, когато се прилагат определени земеделски практики. С разширяване на обхвата на тези практики въздействието се подобрява, но остава още много път, който трябва да се извърви.

pic

В подкаст "Какво прави науката за фермера?" можете да намерите информация по ключови теми в модерното селско стопанство, свързани с глобалните тенденции на развитие, политиката на ЕС в областта на земеделието и животновъдството и научните постижения, които променят облика на фермерската професия и на селските райони.